Brixham Trawler

Denne fiskebåd er fra midt 1800 tallet.

Varenummer (SKU): 022717 Kategori:

565,00 DKK

4 på lager - Sendes inden for 1-2 arbejdsdage

Beskrivelse

En Brixham trawler er en type af træ, dybhavsfiskeri trawler først bygget i Brixham i Devon, England, i det 19. århundrede og er kendt for sin høje hastighed.
Designet blev kopieret af bådebyggere omkring Storbritannien, og nogle blev solgt til fiskere i andre lande på Nordsøen.

Det Brixham trawler var en tung forskydning båd af nogle 60-80 ft længde på dækket, med en lang lige køl, kort- eller ingen udhæng, og en lav fribord til at lette håndteringen af ​​garnene, selv om denne funktion blev skjult af høje skanseklædning.
Brixham trawlere foretaget en høj gaff rig, ofte ketch rigget dog også bare en stor slup, der var stærk nok til at bære dem hurtigt til og fra fiskepladserne og for at trække store trawl.
Kendt yacht aerodynamicist og sømand CA Marchaj kommenterede typen, “Med lille område af køl overflade, disse både manglede weatherliness i forhold til Quay Punt … Ikke uden grund, fiskere nordøstlige kyst den svor, at forfoden tog dem til luv.”

Brixham engang havde en flåde på 400 sådanne fartøjer,hvis karakteristiske røde sejl blev belagt med lokale røde okker til beskyttelse.
Andre flåder var på Lowestoft med 375 trawlere, 450 på Hull, 625 på Great Yarmouth og 840 på Grimsby, med mindre antal på andre steder.
Kun fem holdes flydende.
En af dem, Provident, deltog i “Themsen Diamond Jubilee Pageant”.
Længde 640mm, bredde 110mm, højde 500mm

Yderligere information

Vægt 0.9000 kg